SKOV

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

In de Kerkstraat van Buggenhout doemde recent naast de kerk een indrukwekkende nieuwe horecazaak op: SKOV, restaurant en loungebar.

SKOV betekent woud in het Deens en dit blijkt ook de groene draad voor het interieur. We kijken bewonderend rond wanneer we naar ons tafeltje op het open verdiep geleid worden. Ook de bediening bevalt meteen.

Als apero vragen we een cava (€ 6,70) en een lekkere mocktail Pomelo (€ 7,50) met pompelmoes en rozemarijn. Daarbij lijkt een plank met hapjes wel gepast. Aperoplank LOUNGE (€ 14 – vooral kaas en charcuterie) of SKOV (€ 16)? Makkelijk, ik wil de specialiteiten proeven en dat zijn gelakte balletjes, humus met crackers, krokante vis en gemarineerde Nobashi garnaal. Het goed vullende geheel oogt mooi en smaakt tevens echt lekker.

Daarna maken we beiden een vrij klassieke keuze. Ik geef toe aan mijn zwak voor vol au vent (eigen stijl – € 20) met hoevekip, krokant vel en mousseline; mijn vriend doet exact hetzelfde met zijn rib eye Holstein (350 gram – € 30), rode koolsla met appel en béarnaise. Hij lust daarbij een robuust glas Argentijnse Balbo Oak (€ 6,50).

Aan de overkant alleen maar lof over het uitstekend gegrilde vlees en de rode kool die blijkbaar perfect past bij rund. Ook ik consumeer met veel goesting mijn moderne vol-au-vent. In het diepe zwarte bord ligt een decomposed (ontlede) versie: twee stevige stukken kip (borst en deel bil), ferme gehaktballen, champignons, mousseline, krokant vel en wat fijne sla. Daarbij horen verleidelijke frietjes van ongeschilde aardappelen. Hoewel ik enthousiast toetast, toch slaag ik er niet in mijn bord leeg te eten.

Daarom moet ik helaas passen voor een citroentaartje (€ 10) of kaasplank (€ 15) als dessert. We ronden ons bezoekje aan Buggenhout vlot af en wandelen buiten in de overtuiging dat deze zaak het goed zal (blijven) doen – en dan is hun terras momenteel nog in opbouw.

Een reactie achterlaten