NTGent Café

Wanneer ik met een vriendin afspreek voor de lunch, stelt ze voor om het buffet van het NTGent Café uit te testen. Sinds enkele jaren installeren ze daar tijdens de week ’s middags een lunchbuffet (€ 12); misschien in de eerste plaats voor het NTGent personeel, maar andere eetgasten zijn evenzeer welkom. Echt bruikbare foto’s nam ik er niet. Een recensie zonder foodfoto’s dus, jullie zullen mij op mijn woord moeten geloven…

Foto – NTGent website

Foto – Goesting Oost-Vlaanderen

We bestellen een drankje aan de toog en melden dat we voor het lunchbuffet komen. Meteen geeft de barman ons elk een bord en een soepkommetje.

Het buffet schaft die dag onderstaand lijstje:

aspergesoep
···
bonensalade
tomatensalade
komkommersalade
gemengde salade
witte kool met bananencurry
roodloof
····
spinazie met ei
zoete aardappel
bloemkool
broccoli met amandelsaus
varkensgyros

Het valt meteen op dat vegetariërs hier echt aan hun trekken komen, pas bij het onderste lijntje (varkensgyros) moeten ze afhaken. We besluiten beiden om te starten met wat aspergesoep. Ik vis enkele punten uit de kom, zo ben ik dan weer wel… Lekker!

Daarna vul ik mijn bord met voornamelijk de onderste -warme- categorie. De spinazie met eitjes en tomatensaus en de zoete aardappel vind ik bijzonder lekker; de bloemkool en de broccoli met hun vrij zware sauzen vallen nogal stevig. En ik blijk overigens ook in een vegetarische bui, want die varkensgyros voegt voor mij eerlijk gezegd weinig toe. Ik kan mij bovendien met de beste wil van de wereld niet herinneren wanneer ik nog eens gyros at; dat moet echt jaren geleden zijn.

Ik kan het niet laten om nog een tweede keer op te scheppen, daar dienen buffetten toch voor? Opnieuw focus ik op de spinazie met eitjes en tomatensaus en de zoete aardappel, met wat bonensalade. Mijn favorieten van de middag…

Voor een eenvoudige en complexloze lunch met véél (vegetarische) keuze kan je dus terecht in het NTGent Café – niet te verwarren met de Foyer op de bovenverdieping. En voor de niet-Gentenaren: NTGent vind je op het Sint-Baafsplein.

Een reactie achterlaten