Mémé Gusta

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

We leerden Jan en Nele kennen als koppel met een voorliefde voor grootmoeders keuken in het VTM-programma Mijn Pop-Up Restaurant. Dit najaar startten ze ‘voor echt’ in de Burgstraat, waar voorheen Le Jardin Bohémien zat.

Het interieur van dit toppand bleef gelukkig behouden. Starten doen we met cava (€ 6 – in coupekes!) en picon vin blanc (€ 6) met daarbij een vleesplank (€ 12) en kroketjes van gekonfijte eendenbout (€ 9) als hapjes. Lekker, alleen een tikkeltje onhandig eten zonder bestek, bordje of servet.

Als voorgerecht lonk ik naar de huisgemaakte garnaalkroketten (€ 16). Mijn partner volgt, de anderen verkiezen toast champignon (€ 12). De garnaalkroketten beantwoorden aan alle regels van de kunst: krokant vanbuiten, smeuïge vulling, partjes citroen, gefrituurde peterselie. Alleen de gepelde garnalen als garnituur ogen wat triest. Over de modern gedresseerde rondjes brood met champignons hoor ik niets dan lof.

Ondertussen vraag ik een komkommersapje genaamd Cucumis (€ 4,50), de rest deelt een fles Chardonnay (€ 22). Vervolgens willen we tweemaal stoofvlees Mémé Gusta (€ 21) en paling in ’t groen (€ 30). Niet veel later komt onze iets te krappe tafel vol te staan met kommen stoverij en paling, friet met mayo en tartaar én gebakken appeltjes voor bij het stoofvlees. Nu snap ik de Boxy broers: de varkenswangen smelten in de mond, de paling ziet er verdomd verrukkelijk uit. Opnieuw springt het stemmige vintageservies in het oog! Trouwens tevens mijn felicitaties voor het oprecht sympathieke personeel, inclusief gastvrouw Nele.

Tot slot delen we twee porties soezeboelekes met ijs (€ 9). Net zoals op televisie gieten ze de chocoladesaus ‘live’ over de soezen. Mooi! Daarbij hoort nog een kommetje uitstekend ijs. Verdomd smakelijke soezen, alleen een tikkeltje bruut – en dat blijft mijn enige echte opmerking. Smossen blijkt soms onvermijdelijk.

Gent zal Mémé Gusta ongetwijfeld in de armen sluiten!

Een reactie achterlaten