Ma & Ik

Waar spreek je af voor een lichte lunch met een vriendin die in Gentbrugge woont en thuiswerkt? Jawel, bij Ma & Ik op de hoek van de Aannemersstraat… Dit buurtadres bestaat al even; het kwam er simpelweg nog nooit van om daar eens te passeren.

Op een vrijdagmiddag in de krokusvakantie zit het er mooi gevuld met jonge gezinnen en kleine kinderen. Toch kun je er vrij rustig iets drinken en iets eten. Fijn!

Ik doe mee aan Dagen Zonder Vlees, dus speur ik naar de vegetarische opties op de kaart. Zou ik voor de vegetarische spaghetti (€ 13) kiezen of een salade met mozzarella (€ 14)? Uiteindelijk wordt het de waterkers-spinaziesoep (€ 4,50) van op het krijtbord en een boterham met hummus, rucola, kerstomaten, komkommer, appel, preischeuten, sesam (€ 8). Met een BOS ginger & lime (€ 2,40).

2016-02-12 12.54.19

De soep komt eerst, met als brood een brochettestokje waarop drie zachte pistolets geprikt zijn. Fotogewijs vind ik de reflectie van die lampionnen een leuk toeval. Smaakgewijs proeft deze groene soep van waterkers en spinazie prima. Ik maak een mentale nota dat ik deze combinatie thuis tevens eens zelf moet uittesten.

Eens mijn kom leeggelepeld is, komt de rest. Aan de overkant verschijnt een diep bord met de spaghetti Ma & Ik, met homemade gehaktballen en pittige tomatensaus. Ik krijg een rechthoekig bord met daarop twee donkere sneden brood. Deze boterhammen worden belegd met een laag hummus en de volledige opsomming van de menukaart.

2016-02-12 13.16.38-1

2016-02-12 13.16.27

Aan de zijkant ligt verse rauwkost die besprenkeld mag worden met een vinaigrette in een vierkant potje. Met smaak eet ik mijn boterhammen op. Zo is het niet moeilijk om mee te doen aan Dagen Zonder Vlees! Ik neem ook dit broodbeleg als inspiratie mee naar huis.

De zon schijnt ineens aangenaam binnen via een zijraam. Mijn vriendin besluit om nog wat te blijven zitten; ik vertrek om aan de namiddagshift te beginnen. Voor Ma & Ik hoef je niet meteen een grote omweg te maken; ze zijn wel wat ze beloven: een gezellig eetadres met eerlijk eten voor de Sint-Amandbergse buurt.

Een reactie achterlaten