L’Histoire 32

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Tegenover cultuurcentrum De Werf in Aalst kun je nu bij chef Jason Spinoy, zijn vriendin Laurence en hun L’Histoire 32 terecht in het voormalige Karnivale pand uit Mijn Restaurant.

We krijgen een tafel bij het raam en de lunch voorgesteld. Ik lonk echter naar het menu L’Histoire 32, waar vier gangen (€ 58) mij perfect lijken voor een uitgebreide lunch. Mijn gezelschap zegt ja tegen de aangepaste wijnen (€ 24), ik zal mij als chauffeur beperken tot een paar glaasjes.

Als aperitief kiezen we prosecco (€ 7). Tijdens het bubbelen komen enkele veelbelovende amuses met in de hoofdrollen sprot, rundstartaar, Mimolettekaas en traaggegaarde ossenstaart met espuma van butternut die een bijzondere vermelding verdient.

Het menu zetten we in met brioche en foie gras, vergezeld door gerookte paling en een wolk van appel. De gastvrouw schenkt een witte wijn uit Stellenbosch van Chenin Blanc druif voor mijn compagnon en dringt bij mij niet aan.

Met de sint-jakobsvrucht scoort chef Jason een voltreffer. Visueel worden we verwend, maar ook de smaken (butternut, soja, groene asperges, espuma van gerookte room) kloppen bij deze coquille van prima kwaliteit. De Zuid-Franse witte van Viognier druif wil ik dit keer wél proeven.

Daarna volgt een even schilderachtig bord met buikspek, eekhoontjesbrood, wortel en crème van bloedworst. We knikken beiden goedkeurend en genieten van het perfect gegaarde vlees. De Portugese Pinto accordeert, laat ik mij vertellen.

Onze lunch wordt afgerond met opnieuw een spectaculaire presentatie: houten plank, hooi, donker bord met een eigen interpretatie van Ferrero Rocher. Bij de koffie horen nog mousse van cassis en praline met knettersuiker.

Dit jonge koppel zet een nieuw verhaal in Aalst neer. Wat je eet en drinkt zit al helemaal goed, alleen mogen ze wat mij betreft het kader nog iets verjongen.

 

Een reactie achterlaten