knees to chin

Op mijn restolijstje staan momenteel 37 restaurants en knees to chin prijkte op plaats 8 – wat dus wil zeggen dat ik al vrij lang uitkijk naar een nadere kennismaking met hun rice paper rolls. Wanneer ik in de namiddag een conferentie bij deBuren in mijn agenda heb staan, besluit ik om in Brussel te lunchen en naar de knees to chin vestiging in de Vlaamsesteenweg te trekken. Ik ontdekte deze zaak online én in real life toen ik iets meer dan een jaar geleden dineerde bij SAN aan de overkant van de straat.

Bij toeval blijkt mijn vriend die dag ook in het centrum van Brussel te zijn, dus we maken er à la mintue een onverwachte date van. Leuk, zeker als het er ’s avonds niet zo vaak meer van komt met dank aan onze lieve Georges! Hij wacht mij al op aan één van de weinige bezette tafeltjes. Ik installeer mij eerst en keer dan terug naar de toog om te bestellen en meteen ook te betalen. Die dag kan dat wegens een mankement met het Bancontact-toestel alleen cash, gelukkig hebben we nog net voldoende baar geld op zak.

De rice paper rolls kunnen per stuk (€ 3,90) besteld worden. ’s Middags kan je tevens opteren voor de lunch special – die bestaat in een kleine (€ 9,50) en een grote (€ 12,50) versie. Wij gaan – ogen > buik – voor de grote: 3 rolls + 1 side (rijst met pindasaus, koolsla of miso soep).

Ik kies voor mijn vriend:

  • Koolsla

En voor mezelf:

  • Misosoep

En dan word ik pas echt gulzig, want ik kan niet weerstaan aan de een extra side, meer bepaald trio van dim sum (€ 3,20): gestoomde kip gyoza, vegetarische gyoza en langoustine ravioli.

We drinken elk een blikje Cawston Press: gember voor hem, rabarber voor haar.

Laat mij starten met het slechte nieuws: de dim sum ontgoochelen. Je verwacht je aan een aanlokkelijk stoommandje, terwijl ik hier een vrij ondefinieerbare hoop dim sum met sojabouillon in een kommetje (mét een brok af) voorgeschoteld krijg. Ja, ik voel dus spijt bij deze totaal overbodige extra gulzigheid!

Gelukkig maakt de rest deze uitschuiver meer dan goed! Onze krappe tweepersoonstafel staat inmiddels vol met de diverse sausjes, onze bijgerechten en bovenal twee erg goedgevulde borden met in totaal zes halve rollen. Gezien het volume van de rollen zou het ongepast zijn om het verkleinwoord rolletjes te gebruiken… Bij het opdienen wordt uitgelegd welke saus je best bij welke rol eet, de bussen labelen zou wel handig zijn.

Mijn vriend blijkt erg tevreden over wat ik voor hem selecteerde. Blijkbaar ken ik zijn eetsmaak inmiddels behoorlijk goed! Helaas is hij zo tevreden dat ik geen deal kan sluiten om een halve rol kip te ruilen tegen scampi of tofu. Want de combinatie kip en pinda kan ik doorgaans ook wel smaken… Geen nood. Met veel smaak werk ik rol na rol naar binnen, goed gedrenkt in bijvoorbeeld hoisin in het geval van de eend. Die benoem ik meteen als mijn favoriete soort! Ook de misosoep en de koolsla bevallen, al moet ik eerlijk toegeven dat we aan de rice paper rolls eigenlijk genoeg hebben.

Ik neem me dan ook voor om bij een volgend bezoekje aan knees to chin bescheidener te zijn bij de bestelling: drie verschillende rollen delen met twee personen en daarbij nog misosoep of edamame eten lijkt mij een betere hoeveelheid over de middag.

Een reactie achterlaten