King George Café

Deze resto review schreef ik origineel in opdracht van Goesting magazine – dat maandelijks verscheen als bijlage bij De Morgen en Het Laatste Nieuws.

King George was al een creatief reclamebureau met Sint-Niklaas als uitvalsbasis. Ze breiden hun activiteiten daar nu uit in een oude tapijtfabriek met meeting rooms, event hall, concept store en het King George Café.

In het café kan je terecht voor koffie, lunch of apero. We parkeren rond het middaguur bijna voor de deur en kijken goedkeurend in de flashy ruimte met onder andere een leuke neon die ‘go offline’ adviseert voor je tijd bij King George.

De eetkaart somt broodjes en salades op, daarnaast wil ik tevens een sapje proeven. Wanneer ik met onze bestelling richting toog wandel, merk ik dat ze van self service doen. Omdat het al vrij laat is, liggen niet meer alle broodjes op het buffet. Ik vraag alsnog een broodje hummus van pompoen met tahin en hazelnootjes (€ 5,50) en dat vormt geen probleem. Verder laad ik mijn dienblad vol met champignonsoep (€ 5) en twee kleine slaatjes: gebakken witlof met peer, geitenkaas en spekjes (€ 5) en gestoofde spruitjes met boerenkool, appel en walnoten (€ 5). Ik moet mijn toevlucht nemen tot een tweede dienblad wanneer ik ook nog een stuk mediterrane quiche met spekblokjes, ui en gegrilde paprika (€ 6,50) meeneem.

Qua drankjes vraag ik aan de kitchen queens twee glazen witte wijn (€ 4 – Chardonnay, Frankrijk) en twee sapjes.

Ik breng alles naar onze tafel en daar eten we met smaak van deze huisgemaakte en gevarieerde lunch. De (ietwat lauwe) soep en de quiche voldoen, het originele broodje met pompoen, tahin (sesampasta) en hazelnoot bevalt. Het zijn echter de slaatjes die tot lunchtoppers gekroond mogen worden: tweemaal helemaal volgens het seizoen én mijn persoonlijke smaak.

De versgeperste sapjes scoren eveneens: aan de overkant wordt gesipt van de Spice Girl (€ 4,50 – appel-wortel-gembersap), ik geniet van mijn Green Detox (€ 4,50 – boerenkool-appel-komkommersap) die mijn huid zou opknappen.

We praten na met een cappuccino (€ 3) en verlaten goedgezind het land van King George.

Een reactie achterlaten