Plantentuin UGent

Een groene plek naast een nog grotere groene plek, het Citadelpark. In de Plantentuin van de Gentse universiteit kun je gratis terecht voor een uniek stukje natuur in de stad. Gewoon wandelen zonder meer, of bordje na bordje bestuderend als extra les biologie.

Op een na-regen-komt-zonneschijn-vrijdag ben ik zo ongeveer de enige bezoeker in de Plantentuin. De buitentuinen stralen rust en academische orde uit. De serres met hun weelderige en bijwijlen exotische plantengroei charmeren. Vooral die vijver met spectaculaire waterplanten: grote grasgroene bladen met een opstaand randje, zoals de huidige mode van servies in de hippe restaurants.

Daarenboven boeiend voor iemand (ik bijvoorbeeld) die nog een tuin aan te leggen heeft. Siergrassen zijn populair tegenwoordig, maar waar vind je zoveel soorten netjes naast elkaar wachtend op een vergelijkende studie?

[portfolio_slideshow]