Je bent jong en je verzamelt wat

Op een zomerse donderdag belandt het gesprek ter hoogte van ons eiland (jawel, een verzameling bureau-elementen zoals in de gelijknamige televisieserie) op het onderwerp verzamelingen. Wat verzamelt een mens als kind of als tiener. Voor de hand liggende antwoorden als postzegels, pins en bierviltjes passeren de revue.

En dan wordt er even teruggedacht aan welke mappen er in mijn slaapkamerkast huisden. In de eerste plaats een map met “everything you always wanted to know but never dare to ask about” aboriginals. In de tweede plaats eentje over onze buitenaardse vrienden en aanverwanten.

Maar jij, welke hoogst originele verzameling hield jij er op na?

6 thoughts on “Je bent jong en je verzamelt wat

  1. Al jaren lang brengen mensen voor mij uit alle mogelijke landen en steden een steen mee. Niks fancy, niks gekocht, gewoon een keitje op het strand, langs de kant van de weg of ellendig vervelend in je sandaal…dat keitje wil ik graag. Maar denk je eraan om hem in je zak te stoppen en helemaal mee te brengen tot je mij weerziet? Sommigen wel…
    Wie er eentje meebrengt geeft mij een klein prikje ‘ik heb aan jou gedacht’. Ik weet niet wat ik het leukste vindt, de keien verspreid in mijn huis of de herinnering aan de mens erachter. Ik verzamel dus prikjes, sinds lang en vast nog heel lang.

  2. Al jaren lang brengen mensen voor mij uit alle mogelijke landen en steden een steen mee. Niks fancy, niks gekocht, gewoon een keitje op het strand, langs de kant van de weg of ellendig vervelend in je sandaal…dat keitje wil ik graag. Maar denk je eraan om hem in je zak te stoppen en helemaal mee te brengen tot je mij weerziet? Sommigen wel…
    Wie er eentje meebrengt geeft mij een klein prikje ‘ik heb aan jou gedacht’. Ik weet niet wat ik het leukste vindt, de keien verspreid in mijn huis of de herinnering aan de mens erachter. Ik verzamel dus prikjes, sinds lang en vast nog heel lang.

  3. Magic-kaarten :D. How’s that for geekyness. En verder ook nog boeken. Maar dat verzamel ik nog altijd, dus dat telt niet helemaal mee.

  4. Magic-kaarten :D. How’s that for geekyness. En verder ook nog boeken. Maar dat verzamel ik nog altijd, dus dat telt niet helemaal mee.

Comments are closed.