Wielertruitje

Verzamelingen en verbanden prikkelen sowieso mijn aandacht. Soms zijn dat verzamelingen van fruitigvormige stressballen of roestige barbeques. Soms zijn dat gesprekken over gerelateerde onderwerpen – zoals over wielertruitjes.

Waarom beslissen mensen in godsnaam om een wielertruitje te kopen?

De eerste gesprekspartner poneerde dat mensen enkel vanuit een bepaalde ploegovertuiging een truitje aanschaffen (“Wie wil nu rondfietsen in een truitje van een Kazachse dopingploeg?”). De tweede dat estethiek belangrijker is dan idolatrie – Quick Step follows Team Sky. Of hoe een oogstrelend ontworpen truitje prioriteit krijgt boven een truitje van een bewonderenswaardige wieleratleet.

Wat denken jullie?

1 thought on “Wielertruitje

  1. Heb niet één wielertruitje van een ploeg in de kast liggen. Juk!
    En waarom zou je betalen om rijdende billboard te spelen?

Comments are closed.