Examenmopjes

Deze morgen landde een mailtje in mijn Inbox dat archiefgewijs in de map “Fun” thuishoort. Een mailtje met examenmopjes, oftewel humor toegespitst op de periode van het jaar – zij het met een aantal dagen vertraging. Leerkrachten hebben namelijk de goede gewoonte opgevat om glimlachmomenten tijdens het verbeteren van examens met de rest van de wereld te delen. Helaas voor de leerlingen, hoera voor de rest!

Enkele fijne voorbeelden.

Maar wie zonder zonde is… Op de lagere school bezondigde ik mij namelijk eveneens aan examenmopjes. Met dat verschil dat ik zo flauw was om eerst het correcte en daarna het lachwekkende antwoord te noteren. Eddy Wally linken aan de definitie van marktkramer en zo. Respect dus voor deze schoolgaanden die voluit voor de “ad rem track” gaan!

1 thought on “Examenmopjes

Comments are closed.