Huize Colette

Op mijn terugweg van het MIAT fiets ik doelbewust naar Huize Colette voor een laat ontbijt. Na wat twijfelen besluit ik om één van de twee terrastafels te bezetten. Nog een extra portie twijfelen later decideer ik om voor de koffiechoc (koffie met vloeibare chocolade naar keuze, € 3) en de huisgemaakte scone met clotted cream en confituur (€ 2,50) te gaan.

Even later wordt het bestelde naar mijn buitentafeltje gebracht. De koffiechoc blijkt iets speciaals: de combinatie van Hoorens koffie en fondantchocolade voelt een beetje vreemd in de mond, wel lekker van smaak. Een verrukkelijk koekje trouwens ook als begeleiding. Maar dan die scone… Oh my God, hoe hemels lekker was dat! Een perfect gevormde scone met een stevige en tegelijk luchtige structuur. Lekker vol in de mond, met clotted cream waar ik liters (of moet ik kilo’s gebruiken als room is opgeklopt?) van zou kunnen eten en niet te zoete confituur. Een paar keer betrapte ik mezelf er op dat ik ‘Mmmmm…’ zat te zuchten, gelukkig zat er op dat moment nog niemand anders aan het tweede terrastafeltje. Even later blijkbaar bevolkt door @RobbeVP, leert Foursquare mij.

Hier kom ik ongetwijfeld terug! Voor de scones in het bijzonder en om rustig te genieten van wat lezen, wat schrijven of wat surfen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *