Goesting

Op de Gentse Predikherenlei vind je sinds juni 2013 Goesting. Zegt de Predikherenlei jou niets? Mij in eerste instantie ook niet. Het is eigenlijk het verlengde van de Graslei en ligt net om het hoekje van Dille & Kamille. Je hebt zo van die panden die niet in het oog springen en behalve in een anonieme straat huist Goesting bovendien in een onopvallend pand. We zijn dan ook verrast door de erg geslaagde inrichting eens binnen. Houten tafels, rode tegels en zo’n toog om naar buiten te kijken tegen het raam. Door het bordje ‘Free WIFI’ zijn we het er over eens dat Goesting perfect als out-of-home-office kan dienen. Er zit slechts één iemand bij onze aankomst, daar komt wel verandering in.

2013-11-01 13.39.54

Eigenlijk hebben we meteen spijt dat we hier niet geluncht hebben (en wel bij Brooderie): de quiches en de Libanese croques op de kaart prikkelen. Maar we houden het bij de koffieformule: koffie en een stuk taart voor € 6. De opties zijn appelflantaart, brownie, frangipane en dan ontglippen mij nog één of twee soorten. Ik kies meteen voor de appelflan, mijn vriendin vraagt dewelke de lekkerste is. De uitbaatster raadt de cuberdon-kaastaart aan die niet op het krijtbord staat en tevens hun specialiteit is. Ze zwicht.

2013-11-01 13.10.25

Eerst komt de koffie in zo’n bevallig kopje van Vandekerckhove op een mooie houten plank met nog een lepel en een chocolaatje (wit bij mij, melk bij mijn vriendin) met studentenhaver. Daarna worden de taartjes op deze plank gezet: telkens het gebak met een toef slagroom. De cuberdon-kaastaart ziet er een beetje warrig uit. Iets wat ik als niet-bakker absoluut snap, want het is zeker niet evident om kaastaart te snijden. Op de vanzelfsprekend vrij paarse kaarstaart ligt nog een wit laagje en als afwerking wordt cuberdonsiroop en een gehalveerde neus toegevoegd. Mierzoet volgens mijn vriendin die overigens een echte zoetekauw is, desalniettemin erg lekker. Ik proef en beaam.

2013-11-01 13.13.13

Mijn appelflantaart valt net iets te droog uit. Ik associeer flan met luchtigheid, maar proef hier toch vooral een gewone en niettemin smakelijke appeltaart. Op zich kan het mij niet zo veel schelen, want ik ben al lang blij dat ik dit fijne adresje getest heb. Wanneer de dames van het Lepelblad binnenwandelen en één van hen een Libanese croque kiest, weet ik 100% zeker dat ik hier nog terugkom en zelfs wat ik dan zal bestellen.

Ik vermoed dat Goesting wel nog wat reclame kan gebruiken. Bij deze dus. Allen daarheen! Maar uiteraard ook weer niet al te massaal, zodat ik er zelf nog gewoon kan binnenwandelen wanneer ik in de Gentse binnenstad rondwaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *