Den hoek af

Tijdens een autoritje doorheen Gent ontwaarde ik deze week een vol en amusant ogend terras op een hoek van de Vlaanderenstraat, vlakbij de nieuwe locatie van topboetiek Twiggy. Bij een volgende passage blijkt de zaak Den hoef af te heten. Deze lollige naam zet mij er toe aan om de hoek te parkeren en binnen te wandelen in het gezelschap van een goed boek (‘We moeten het even over Kevin hebben’ van Lionel Shriver).

Inwendig knik ik goedkeurend bij het zien van het smaakvol ingerichte ontbijt-, lunch- en koffiehuis. Hout en zwart zwaaien de plak, aangevuld met enkele mooie meubelstukken – zoals de krukjes van Philippe Allaeys. Ik installeer mij meteen in de zetel bij de ingang; aan plaats geen gebrek, want ik ben de enige klant naast een 4-koppig gezelschap.

Mijn bestelling bestaat uit een appel-peer-limoensap (vers uit de sapcentrifuge) en een heerlijk smeuïg stukje chocoladetaart. Ik nip en hap genietend terwijl ik even tijd neem voor mijn boek. Afrekenen doe ik aan de bar, met de glimlach betaal ik mijn schuld van € 6,40. Terugkomen doe ik met het lief en iets meer tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *