De Superette pop-up @ The List

Ik moet toegeven dat ik het magazine The List niet ken. Het nieuws dat ze een pop-up openen in de Antwerpse Kloosterstraat van begin november tot eind december komt dan ook tot mij via één van de deelnemers: Kobe Desramaults. Hij laat A kennismaken met De Superette gedurende twee maanden en slaat daarvoor de handen in elkaar met de lokale koffiebar Caffènation. Andere eetbare oppopper is Balls & Glory van Wim Ballieu. Verder ook nog kledij voor mannen en vrouwen, lederwaren, boeken van Luster, gadgets van The House Doctor of Serax, …

Wanneer ik aan de gemoedelijke toog van De Superette aanschuif, valt mijn oog meteen op iets nieuws: het Wulvennest, een initiatief van Kobe en zijn kompanen om producten die zij lekker vinden mee naar huis te kunnen nemen. Appreciated! Ik laat de radijzen, kimchi en daikon nog even voor wat ze zijn en grijp meteen naar de pickles. Over de diverse azijnen twijfel ik even, maar ik besluit om die voor een volgende keer te sparen.

2014-11-09 12.15.32

2014-11-09 12.06.16

Het is mijn beurt. Ik bestel als lunch een Almdudler en het desembrood met pastrami, mosterd en mierikswortel (€ 11,50). Het drankje krijg ik meteen mee en zo installeer ik mij aan een tafel genaamd Bennie met zicht op de wakker wordende Kloosterstraat – ook al is het ondertussen na de middag. Niet veel later komt een servet en houten bestek, na nog een vijftal minuten mijn kartonnen bord. Wow! Wat een spectaculaire portie!

2014-11-09 12.20.54

Voor mij liggen twee stevige sneden van het signature bread van De Superette: daarop pastrami, mosterd, gesmolten kaas. De warme boterhammen worden afgewerkt met groene sla en een soort gemarineerde / gefermenteerde uien. Als ik op voorhand de portie geweten had, dan koos ik wellicht iets anders (zoals de kippenbouillon of zoet). Niet omdat de smaak tegenvalt, integendeel! De smaken van alle Desramaults-initiatieven zitten er steevast ‘boenk’ op. Ik laat wel met lichtrode schaam op de wangen bijna de helft van mijn lunch staan. Simpelweg te veel (vlees) voor mij.

The List is een leuke plek waar je zeker de tijd moet nemen om rond te snuisteren. Gegarandeerd wandel je met iéts buiten. In mijn geval: een etui / toiletzak van The House Doctor en iets waar ik niets over kwijt kan wegens een kerstkadootje.

2014-11-09 14.02.38

Nog tot eind december dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *