De Loge

Minder dan 1 km van mijn voordeur, al minstens 365 keer voorbijgekomen, nog nooit binnengeweest. Dat maakten mijn vriend ik vandaag met graagte goed. Want De Loge serveert tijdens het weekend ontbijt tot 14u. Ideaal voor langslapers!

Bij aankomst treffen we een smaakvol ingericht pand met hip meubilair en dito mensen, doch nog niet veel volk op deze druilerige zondag.

Een blik op de kaart leert trouwens meteen dat de loge in democratisch geprijsd gelooft. We besluiten om voor het ontbijt van € 6 te gaan (koffie, 1 croissant, 2 pistolets, boter, confituur, choco). Dat vullen we verder aan met vers fruitsap, jonge kaas, brie en roerei. Bij de bestelling waarschuwt de vlotte dame achter de bar dat het eventjes zal duren, gezien zij in haar eentje de tent moet rechthouden en er net voor ons ook al een koppel ontbijt vroeg. Alle begrip, het is tenslotte zondag en we hebben geen haast.

Zo’n 20 minuutjes later verschijnt ons eten op tafel. Mijn vriend die toen ik voorstelde om in de loge te gaan ontbijten nog vertwijfeld de wenkbrauwen fronste, slaat nu met een brede glimlach gade hoe bordje na bordje na mandje tussen ons uitgestald wordt. De choco werd vervangen door hagelslag, siroop en speculaaspasta, maar wie maalt daar nu om?

We genieten rustig van dit lekkers en de overkant geeft grif toe dat zijn vooroordeel ongegrond was. Café de loge kan ontbijtgewijs zeker tippen aan andere adresjes als Simon Says en Le Pain Quotédien. Meer zelfs, ze zijn nog een tikje goedkoper. Want met € 21,5 op de rekening wandelen we met een gerust prijs-kwaliteitgevoel buiten.

Café de loge zit bovendien boordevol fijne initiatieven: een pop-up pianobar bijvoorbeeld op de Nieuwe Vaart, gratis concerten op woensdag en gratis boterhammen met préparé op maandag. Vooral dit laatste kan niet anders dan glimlachbevorderend werken: boterhammen met préparé, waar halen ze het? Übersympathiek!

2 thoughts on “De Loge

  1. Ik vind Le Pain Q schandalig duur om te ontbijten. Ben je al in het Brood-Huys geweest? Vroeger gingen we daar altijd, maar ’t is ondertussen al lang geleden.

    • Ik ben er nog geweest, maar ik wist niet dat dat het Brood-Huys was… :) Altijd moeilijk om een tafeltje op het terras te bemachtigen in geval van zon daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *