BIO-Planet eethoek

Op mijn restolijstje wisselen (sterren)restaurants, brasseries, snackbars, koffiehuizen en andere eetgelegenheden elkaar af, want ook voedselgewijs heeft alles z’n tijd en z’n plaats. En vanavond was dat zo rond 19u de eethoek van de BIO-Planet in Gent.

Ik kom al sinds ik Gent woon (een ruime 10 jaar dus) in deze biologische poot van de Colruyt groep, voornamelijk om de door mij geprefereerde vegetarische burgers van La vie est belle en het tevens vegetarische boterhambeleg van Abinda. Doorgaans zit die eethoek behoorlijk vol en na wat gematigd tot volmondig positieve ervaringen van bekenden wou ik deze gezonde fastfood zelf eens uitproberen. Vandaag kwam wegens tijdsdruk goed uit, dus schoven mijn vriend en ik aan voor de dagschotel.

quinoa
gebakken pompoen
spinazie
sla met vinaigrette
champignonsaus
veggie – tempeh (€ 9)
vis – zalm (€ 10,50)

Aan culinaire hoogstandjes verwachtte ik mij niet en dus trokken we na het eten voldaan de supermarkt in om nog wat thee in te slaan. De BIO-Planet eethoek serveerde vandaag niets wat ik zelf niet zou kunnen klaarmaken, maar het bespaart uiteraard wel de tijd van het koken zelf. Naast een dagschotel kun je er eveneens terecht voor broodjes, salades en pasta’s. Kortom niet meteen de gezelligste of de smakelijkste plek, desalniettemin een in-aanmerking-komer tijdens drukke tijden waar je toch naar iets gezonder snakt dan frieten, pita of dergelijke junk. Of herschik die agenda en bereid het gewoon zelf! O ja, en tevens niet geschikt voor zij met een geitenwollensokkenallergie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *